"Сказочная Русь" грає на владу?

Так як сьогодні в Україні церковне свято Присвятої Богородиці, і за церковним звичаєм особливо робити нічого не можна:), то я сьогоднішній день вирішив присв'ятити перегляду серіалу «Студії 95 квартал» «Сказочная Русь». Просто так, без ніяких намірів, просто що перше спало на думку для підняття настрою.
 
Дивився, аби дощова погода повністю не зіпсувала настрій, і заради посміятися. Подивився першу серію, і половину другої, а потім почав задумуватися, «на кого» це й серіал грає більше, на кого він розрахований. На владу, чи на опозицію.
  Якщо розібрати по героях, то самий «центральний» є «Віктор другий», себто Янукович. Так і в справжньому житті, трон, прислуга, безнаказаність. Мультфільм насправді ж заснований то на реальних фактах, де є місце корупції, свавіллю і безкарності. Янукович виступає в ньому сильним, якого всі бояться. Виступає впевненим. Позаду у його кабінеті портрет Ахметова, як символя сьогоднішньої олігархії і спонсора партії влади.
  Другий герой Азаров, який в мультфільмі зветься Азіров, і розмовляє на дрєвнє-руськом язіке. Виконує також роль прислуги Януковича, коли той спить на робочому місці. Так і в справжньому житті дуету, де Азаров постійно в унісон виконує все сказане і написане гарантом, не маючи власної думки, і підкоряючись «волі партії» і президента. Також в його діях впевненість у всьому що він робить.
  Ще одна героїня «прекрасная дєвіца» Юля Тимошенко… Сидить в темниці, і всим розповідає про свою правоту. А позаду екрану Янукович говорить, за що вона сидить..«за те що купувала по завищених цінах дрова», тобто газ.
  Є ще в серіалі Сімонєнін, тобто Петро Симоненко. В серіалі витирає бюсти леніну, і є підконтрольний Януковичу. Явно виступає за повернення СССР, і ненавидить всих кроме себе і Януковича. 
  Опозиція представлена повністю, і нічого не вирішує. «Кролик Сєня» безхарактерний і весь час жує моркву, Кличко на рингі, і Тягнибок на коні. Всі бігають до Юлі, показуючи що вони готові її звільнити будь коли. Реальних дій немає.
  Ющенко показаний пасічником, який доживає свій вік на «пчелодромі» і уже нікуди не спішить. У нього затишшя, як і в справжньому житті.
  Так от мене все це наштовхнуло на думку. Так як у нас в Україні просто так нічого не робиться, і тим паче не виходить на телеекрани, ще і проти влади, то можливо за Вовою Зеленським стоїть сьогоднішня донецька братія. А що, сильною стороною сьогодні є Партія регіонів, в серіалі так само. Опозиція показана слабкою, яка нічого не вирішує і не робить.
  Так як політику у нас дивляться мало, то «95 квартал» дивляться набагато більше. І молодь, і по старше віком. Аудиторія виходить солідна. І серіал випускається на постійній основі. А чим не піар.

6 коментарів

Олена Шершньова
Чула плітки, не знаю справді, чи достатньо правдиві і нові, що Пан Цар власно затверджує ті серії, дивиться їх і гигоче. А чому б і ні? Сміх зближує людей, люди стають добріші. Тонкий психологічний хід, може?
Святослав Вишинський
Ви по пунктах описали ситуацію в країні і погодились, що в серіалі все показано правдиво. То до чого тут «донецька братія»? Показувати реальність означає «грати на владу»?
Відредаговано модератором 2013-09-21 23:34:05
Олександр Мартиненко
під «донецькою братією» розуміється сьогоднішня влада, яка можливо і замовила позитивний мультик про себе…
Святослав Вишинський
Логіка «залізна». В такому разі справжнім замовником є український народ.
Олег Герман
А яке значення має те, хто є замовником мультика?..
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте