Україна тріумфально завершує Євробаскет-2013

Учора в Словенії закінчився чемпіонат Європи з баскетболу 2013 для українців. Закінчився на жаль поразкою від словенців 69:63, і наша команда на чемпіонаті посіла загальнокомандне 6 місце. 
  Підводячи маленький підсумок, можна відверто сказати, що такого результату ніхто не очікував від наших хлопців. Якщо згадати про початок змагань, то наша збірна просто приголомшила усіх нас, та і себе в тому числі, перемігши у трьох стартових матчах Бельгію, Ізраїль та Німеччину. На мою думку, такий успіх окрилив нашу національну дружину і додав впевненості у наступних матчах. Потім була поразка від маститих французів в останній чверті, і перемога над збірною Великобританії. У своїй групі Україна посіла 2 місце, набравши з французами по 9 очок, але поступившись їй у очній дуелі.
  Далі за регламентом був другий етам групового турніру, де було 6 команд, а з групи виходило перші чотири. Тут Україні попали уже сильні збірні, та все ж українцям вдалося зайняти 4 місце, випередивши латвійців та бельгійців, і вийти у стикові матчі.


Першим суперником за вихід у півфінал для наших стали міцні хорвати. Матч був напруженим, перевагою володіла то одна, то інша команди, але у підсумку перемогу здобула збірна Хорватії з рахунком 84:72.
  Але на цьому змагання для українців не завершилися, бо за регламентом перші шість команд у підсумковій таблиці чемпіонату автоматично потрапляють на Чемпіонат Світу 2014 року. І тут для збірної України стає вирішальний матч з Італією. Хто переможе у цій дуелі, той і виходить на Чемпіонат світу. Перемогла Україна, на нервах, видряпавши перемогу фактично у останній чверті. Рахунок 66:58 і наші тріумфують.
  Завдання мінімум виконали, і з гордо піднятою головою Україна повертається у Київ.
  Ми можемо лише подякувати нашій збірній за прекрасний чемпіонат, хороші перемоги, і вже будемо чекати 2014 рік. Спасибі також головному тренеру команди американцю Майку Фрателло, який зліпив такий прекрасний колектив
  Слава Україні!!! Слава Українським баскетболістам!!!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте