Континентальна Хокейна Ліга. Донецьк в гостях перемагає Санкт-Петербург

Так як в Україні майже відсутній свій хокейний чемпіонат, а той що є слабкий, то донецька хокейна команда «Донбас» грає у російському чемпіонаті під назвою Контенинтальна Хокейна Ліга (КХЛ).
 
ХК «Донбас» заснований не так давно, а саме у 2001 році. В КХЛ взагалі для команди це другий сезон. Від України це єдиний представник. Взагалі в КХЛ грають переважно російські клуби, але є ще один хорватський, латвійський, казахстанський, білоруський, два чешські. Президентом нашого клубу є Борис Колесніков, віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури України. З 27 гравців заявлених на сезон, 10 українців. Для самої КХЛ це шостий сезон. Головний приз чемпіонату — Кубок Гагаріна.
                                                              
   Покищо у чемпіонаті справи у донечан  ідуть непогано. У Західній Конференції донечани сьомі з 14. Змагаються вони  за плей-офф, куди виходить вісім команд і з двох груп по 14 колективів.
  Сьогодні наша команда грала проти лідера свого дивізіону, фаворита перегонів пітерського СКА. У перемогу «Донбасу» вірило мало вболівальників та хокейних експертів, а ті хто вірили, ті вболівали за «Донбас», і не могли по іншому.
  Перша двадцятихвилинка для наших склалася чудово. Перемогли ми у ній 2:0, завдяки шайбам росіянина Якуцені, та американця Робітайла. Для СКА це був шок, адже до цього вони перемогли у семи поспіль матчах, та і приймади ХК «Донбас» вдома.
  Другий період видався надважким для нас, хоч і закінчився з рахунком 1:1, у донечан відзначився знову Якуценя, у пітерців швед Торесен. У ці хвилини чудеса у рамкі наших воріт творив американський кіпер Майкл Лейтон.
  На заключну двадцятизвилинку пітерський СКА вийшов надмотивованим, якого вперед ще гнали і власні вболівальники. Перевага господарів була відчутною, і наші хлопці ледве тримали оборону. Знову виручав Лейтон, який мертво тримав кидки суперників. Всеж в кінці матчу знову закинув гравець СКА Торесен, і повернув інтригу у матчі. Але мало того що наші хлопці вистояли, так вони ще і закинули на останніх секундах. В підсумку 4:2 перемогли українці. Надприємна сенсація для нас, яка підняла «Донбас» на 5 місце в своїй групі.
   Ось так донбасівці переграли фаворитів. Чекаємо наступних перемог.
                                          

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте